Γενικές Οδοντιατρικές Υπηρεσίες

Περιοδοντική θεραπεία και θεραπεία ουλίτιδας

Η ουλίτιδα είναι η φλεγμονή των ούλων που οφείλεται στις περισσότερες περιπτώσεις στην ανεπαρκή στοματική υγιεινή. Τα συνηθέστερα συμπτώματα της ουλίτιδας που οδηγούν τον ασθενή στον οδοντίατρο είναι η αιμορραγία και το πρήξιμο των ούλων ενώ συχνά παρατηρείται και δυσοσμία από στο στόμα. H θεραπεία της ουλίτιδας περιλαμβάνει την απομάκρυνση της τρυγίας (πέτρας) με τη χρήση συσκευών υπερήχων και έπειτα την στίλβωση των δοντιών. Η συνεδρία ολοκληρώνεται με την εκμάθηση του ασθενούς των οδηγιών στοματικής υγιεινής.

Η περιοδοντίτιδα είναι μια βαρύτερη φλεγμονή των ούλων με ταυτόχρονη εμπλοκή και του οστού που περιβάλει τα δόντια. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν, πέραν αυτών που παρατηρούνται στην ουλίτιδα, κινητικότητα και μετακινήσεις δοντιών ακόμα και απώλεια φαινομενικά υγιών δοντιών. Η θεραπεία περιλαμβάνει τον βαθύτερο καθαρισμό των δοντιών με τη βοήθεια ειδικών ξέστρων και με τη χρήση τοπικής αναισθησίας. Για την θεραπεία της περιοδοντίτιδας απαιτούνται περισσότερα του ενός ραντεβού καθώς και μια επανεξέταση 6-8 εβδομάδες μετά την οξεία θεραπεία.

Εξαγωγές δοντιών

Στο ιατρείο μας γίνονται ανώδυνα με τη χρήση τοπικής αναισθησίας. Επίσης συνεργαζόμαστε με χειρούργους στόματος για τις εξαγωγές έγκλειστων φρονιμήτων ή άλλων χειρουργικών περιστατικών.

Επείγοντα περιστατικά

Σε αυτά περιλαμβάνονται καταστάσεις όπως η οξεία πολφίτιδα, η περιστεφανίτιδα, το οδοντικό απόστημα, το ξηρό φατνίο, η συρραφή τραύματος, η επανασυγκόλληση γεφυρών και στεφανών κτλ.

Οδοντιατρική για παιδιά

Στο ιατρείο μας γίνεται εξέταση, πρόληψη και θεραπεία των δοντιών των παιδιών (φθορίωση, σφραγίσματα κτλ).

Προληπτική οδοντιατρική

Περιλαμβάνει την εξέταση δοντιών, ψηφιακές ενδοστοματικές ακτινογραφίες (οπισθοφατνιακές ακτινογραφίες, ακτινογραφίες μετά πτερυγίου, ακτινογραφίες δήξεως), εφαρμογή φθορίου κτλ.

Στις περιπτώσεις που απαιτούνται εξωστοματικές απεικονίσεις όπως πανοραμική ή τρισδιάστατη ογκομετρική ακτινογραφία, γίνεται παραπομπή σε ειδικά ακτινοδιαγνωστικά κέντρα, τα οποία βρίσκονται σε μικρή απόσταση από το οδοντιατρείο μας.